Waar kunnen wij u mee helpen?

Moet ik naar de dokter

Voordat u belt, bepaal binnen 1 minuut of u naar de dokter moet.

Wij geven u direct advies.

 

Actueel

Op 5 december ondertekenden wethouder Carla Kreuk van gemeente Tiel en de Tielse huisartsen – waaronder die van het ECT – een overeenkomst. Hierin hebben wij afgesproken wat de hoofdlijnen van onze samenwerking voor de komende vijf jaar zijn. De gemeente en de huisartsen werken samen om goede en betaalbare zorg te bieden, nu en in de toekomst. Dat is hard nodig, want er zijn en komen meer ouderen terwijl er minder zorgverleners en mantelzorgers zijn. Hierdoor stijgt de druk op de zorg. Daarom richten de afspraken zich vooral op het voorkomen van problemen, een gezonde leefstijl en vroeg ingrijpen bij problemen.

Lees meer

Graag delen wij bijgaand bericht van Stichting MESO. MESO staat voor Multidisciplinaire Eerstelijns Ouderenzorg met een specialist ouderengeneeskunde. Het is de ambitie van MESO om passende te zorg te kunnen bieden aan zelfstandig wonende ouderen met een (hoog)complexe zorgvraag en aan hun naasten. Daarbij wordt de huisarts ondersteund als de zorgvraag of -situatie te complex en/of te belastend wordt.

Lees meer

De huisartsen van het ECT kunnen sinds kort medisch specialisten van Ziekenhuis Rivierenland om digitaal advies vragen als dat nodig is. Dat doen zij met het Meekijkconsult. De huisartsen kunnen een Meekijkconsult aanvragen bij de internist, cardioloog, dermatoloog en oogarts. Zo hoeven patiënten in bepaalde gevallen niet of minder snel naar het ziekenhuis te worden doorverwezen. Terwijl de specialist wél heeft meegekeken en geadviseerd. De patiënt kan zo gewoon onder behandeling blijven bij de eigen huisarts. Dit scheelt tijd en komt de kwaliteit van zorg ten goede.

Lees meer

Hoe weet u of u gezond bent? Uw gezondheid wordt beïnvloed door allerlei factoren waaronder: uw bloeddruk, cholesterol, BMI, buikomtrek, uw bloedsuikerwaarde en uw leefstijl. Op basis van deze waarden hebben we de BENU Gezondheidscheck ontwikkeld. 

  • Krijg deskundig advies van uw zorgverlener.
  • Test uw gezondheid op 10 belangrijke lichaamswaarden.
  • Ontvang direct uw persoonlijke gezondheidsrapport.

Lees meer

Bekijk de video onder de knop Lees Meer hieronder.

Waarom is een gezonde leefstijl zo belangrijk? 

Wat gebeurt er tijdens een leefstijlspreekuur?

Welke mogelijkheden zijn er?

Voor meer informatie: klik hier.

Lees meer

Heeft u te maken met verschillende hulpverleners, zoals huisarts, thuiszorg en fysiotherapeut? En heeft u behoefte aan meer overzicht? Via OZOverbindzorg heeft u op één centrale plek contact met alle hulpverleners. Wilt u of uw mantelzorger even met een hulpverlener overleggen of zorgen uiten? Dan hoeft u maar één bericht te sturen op een moment dat u uitkomt en de juiste hulpverlener reageert. OZOverbindzorg is er voor zowel de patiënt als de mantelzorger.

Lees meer

Het is heel belangrijk dat u snel de juiste zorg krijgt als u naar de huisartsenpost, de coronapost of de spoedeisende hulp (binnen of buiten uw regio) moet. Daarvoor moeten deze zorgverleners inzage hebben in de belangrijkste gegevens die uw eigen huisarts van u heeft. U moet voor deze inzage toestemming geven.

Lees meer

Thuisarts.nl

Zoekt u specifieke informatie over gezondheid en ziekten?

Voor medische informatie verwijzen wij u graag door naar de website Thuisarts.nl.
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekten.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent

Welkom bij het Eerstelijns Centrum Tiel

U kunt bij het Eerstelijns Centrum Tiel (ECT) rekenen op optimale zorg.

Dat betekent dat uw gezondheid centraal staat en alle zorgverleners werken volgens de richtlijnen en standaarden van de eigen beroepsgroep.

Ruim 200 zorgverleners werken achter de schermen samen om u zo goed mogelijk te helpen.

Eerstelijns Gezondheidscentrum Tiel

Openingstijden

Meer informatie

  • U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief.

  • Heeft u lichamelijke of psychische klachten of een vraag over uw gezondheid, dan is de huisarts vaak uw eerste aanspreekpunt. Hij of zij fungeert als een poortwachter: hij stelt het gezondheidsprobleem vast en bepaalt of er een behandeling moet worden ingezet, en zo ja, welke behandeling. Om de huisarts als eerste aanspreekpunt toegankelijk te houden, valt huisartsenzorg niet onder het verplichte eigen risico.

    Laboratoriumonderzoek en doorverwijzingen komen vaak geheel of gedeeltelijk wél ten laste van uw eigen risico:

    Doorverwijzing naar het ziekenhuis betekent dat de zorg in het ziekenhuis ten laste komt van uw eigen bijdrage. Niet alle zorg in elke ziekenhuis wordt vergoed. Wij adviseren u altijd om vooraf uw zorgverzekeraar te raadplegen hierover.

  • In het Eerstelijns Centrum Tiel staan veel hulpverleners voor u klaar om optimale zorg te verlenen. Deze mensen hebben een zelfstandige praktijk binnen het centrum. De manier waarop u een eerste afspraak maakt verschilt per praktijk. Deze folder wijst u de weg. Download hier de laatste versie. 

Qualizorg

Neemt u ook deel aan het onderzoek?

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met ons Eerstelijns Centrum. Daarom nemen wij deel aan een onderzoek dat uw ervaringen meet. Deelname aan dit onderzoek is vrijwillig en volledig anoniem. Wij stellen uw deelname in het belang van verbeteren van onze zorgverlening natuurlijk erg op prijs! Graag vragen wij u om deel te nemen aan dit onderzoek.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.